TantraSziget Központ    Tantra tanfolyamok  Időpontok, szabad helyek  Árak, kedvezmények  Jelentkezés  Rólunk
Mi is az orgazmus?

Az értelmező szótár szerint: "Biológia: A szexuális gyönyör csúcspontja, a szexuális ingerek által kiváltott testi izgalmi megnyilvánulás, és lelki gyönyör érzete. A férfiaknál magömlés kíséri. Nőknél nincs ilyen szembetűnő jele, fiziológiai lezajlása a hüvelykörnyéki és részben az alhasi, hüvely- és gátkörnyéki (PC-izom) izomzat ritmikus, többször ismétlődő spontán összehúzódásával jár, és ezt ellazulás követi. A férfiak általában hamarabb jutnak el az orgazmusig, mint a nők. Kevesen érik el, hogy egyszerre legyen orgazmusuk a párjukkal. Eredet [orgazmus < görög: orgaszmosz (felgerjedés) < orgaó (nedvektől duzzad, felgerjed) < orgé (szenvedély, ingerlés)]"

Az Orgazmustréningen az orgazmus szónak ennél tágabb értelmezését használjuk. Az élményt lehetetlen leírni szavakkal, mert megfoghatatlan. Nincs két egyforma orgazmus. Azt, hogy konkrétan ki mit ért alatta, milyen érzések, emlékek, képek jelennek meg ennek a szónak a hatására, az teljesen egyedi. Sokaknak negatív érzések, félelmek, fájdalmak, korábbi sérülések vagy akár megfelelésből eljátszott orgazmusok emlékei jönnek fel. Vagy éppen vágyakat és elvárásokat ébreszt bennünk önmagunkkal illetve partnerünkkel kapcsolatban. Kapcsolódhat ehhez a szóhoz szégyen és bűntudat érzése is, de azért az emberek többségének meghatározó, pozitív, intim élmény emléke jelenik meg nemcsak tudatában, hanem testében is. Egy olyan élmény, amiben egész lényünkkel benne vagyunk, amiben átalakulunk, megsemmisülünk és eggyé válunk, amikor eltűnik tér és idő és ott találjuk magunkat az örök pillanat extázisában, amikor sejteink a gyönyör mámorától ittasan táncolnak a végtelen szeretet fényében :)

Az orgazmustréninggel azt szeretnénk elősegíteni, hogy fedezzétek fel a Bennetek lévő képességet, és bátran merjétek megélni az örömöt és megnyílni az Élet csodájának. Finomabb rezgésszintekre hangolódva orgazmust élhetünk át, amikor magunkba szívjuk egy gyönyörű természet (nap, tenger, hegyek, folyók, fák, madarak...), vagy egy csodálatos zene, vagy egy másik ember jelenlétének, érintésének energiáját és eggyé válunk vele. Ebben a pillanatban mi magunk felolvadunk az élményben, megszűnik a különválasztottság, megszűnik a távolság közöttünk és a létezés között. Lelkünk szabadon repül a tiszta kék ég felé, és együtt játszik a szeretet végtelen hullámain. Az orgazmus nem más, mint ünneplés. Ezek azok a pillanatok életünkben, amikor valóban kinyílunk a világra, amikor megszűnnek határvonalaink és beengedjük magunkba az Élet csodájának lüktetését. Bátran kitűzhetjük célul, hogy ezek ez élmények a gyakorlás által egyre sűrűbben jelenjenek meg életünkben, míg egyszercsak stabilizálódik egy magas szintű, letisztult állapot: benne élünk a Létezés Orgazmusában.


Az orgazmus készség fejlesztése

Összegyűjtöttünk néhány kérdést, amik segítenek rávilágítani azokra a belső minőségekre, amik befolyásolják az Orgazmus átélésének mélységét. Érdemes megvizsgálnunk, hogy az alábbi területeken éppen hol tartunk, miben szeretnénk fejlődni:

1) Képes vagyok-e a kinyílásra lelki és testi szinten egyaránt?
2) Képes vagyok-e túllépni a teljesítményre való törekvésen? Tudok-e lassítani vagy éppen megállni? Képes vagyok-e túllépni a megfelelni akaráson? A szerepeken? Az elvárásaimon magammal és a párommal kapcsolatban?
3) Mennyire engedem meg magamnak, hogy élvezzem az Élet apró örömeit? Mennyire élem meg a bennem lévő Nőt/Férfit? Megadom-e magamnak mindazt, amire igazán szükségem van? Milyen gondolatokkal, érzésekkel, étellel és érintésekkel táplálom magam napi szinten? :)
4) Mennyi figyelmet és szeretetet tudok adni önzetlenül, elvárások nélkül, segítve a társam örömének elmélyítését? Mennyire várok viszonzást? Mennyire vagyok képes megérteni a másikat, és átérezni azt, ami benne lezajlik? Mennyire tudom félretenni saját vágyaimat, ha szükséges?
5) Mennyire tudom megélni a Jelen pillanat teljességét anélkül, hogy elsodornának a gondolatok?
6) Hogy állok az elengedéssel? El tudom-e engedni a vágyat? El tudom-e engedni a beteljesülést, ha úgy adódik? El tudom-e engedni, hogy egy adott forgatókönyv szerint történjenek a dolgok?
7) Képes vagyok-e átlényegíteni társamat és meglátni benne a Nőt/Férfit, meglátni benne az Isteni minőséget?
8) Képes vagyok-e a folyamatos megújulásra? Képes vagyok-e úgy tekinteni a világra, mint egy gyermek, aki éppen most született meg? Képes vagyok-e ártatlan lenni?
9) Képes vagyok-e saját belső csendemben létezni? Képes vagyok-e ezt a csendet megosztani valakivel? Eggyéválni mély intimitásban és átélni a Létezés Orgazmusát?